Техниката Боуен може успешно да се прилага за лечение на бебешки колики. Няма нежелани странични реакции или противопоказания. Пълно възстановяване и значително подобрение се наблюдава при огромен брой от бебетата, участвали в проучването. Обикновено една до три сесии са достатъчни да намалят или напълно премахнат симптомите на колики. Приложението на Процедура Бебешки Боуен срещу бебешки колики е добре известно сред Боуен терапевтите по цял свят. Всички ние сме озадачени от относително бързото отшумяване на симптомите при колики.

През юни 2015г. Българската Асоциация по Боуен Терапия (БАБТ) започна едногодишно проучване относно ефективността на процедура Бебешки Боуен срещу бебешки колики. Петнадесет терапевти взеха участие в проучването с общо 170 бебета, в това число: 78 момчета и 92 момичета, като най-малкото бебе бе на 7 дни, а най-голямото – на 8 месеца.

В резултат от прилагането на терапията Боуен се постигна: пълно възстановяване при 63% от бебетата, 24% се повлияха значително добре със съвсем леки и периодични остатъчни прояви на безпокойство (но не типичните за колики симптоми); 7% имат само временно подобрение (коликите изчезват или значително намаляват за два или три дни, след което се появяват отново); 6% с леко или липса на подобрение.

Повече за самото проучване относно бебешки колики можете да намерите тук.


Боуен терапевтът Радослав Георгиев прилага техниката на малкия Никола, който има колики. Бебето е на 24 дни, когато го водят за първи път, а снимките са направени по време на второто му посещение, когато вече е на 28 дни. Никола се повлиява от терапията и още след първото посещение има подобрение и коликите значително са намалели.


Малкият Емилиян по време на третата си Боуен процедура при терапевта Радослав Георгиев. Бебето е на 32 дни, а първото му посещение е било на 25 дни. Мъникът има колики и се повлиява добре от Боуен терапията.